Telefoni: 021 520-608 / 021 6615-561
stamparija grafo bogdanov logo

Digitalna štampa

Pojava digitalizacije krajem 20. i početkom 21. veka uslovila je pojavu digitalne štampe i unela revoluciju u štamparsku industriju. Digitalna forma je znatno izmenila kompletan proces pripreme za štampu, prebacivši isti direktno u računare. Napredna softverska rešenja omogućila su digitalnoj štampi da usko poveže računar i štamparsku mašinu, što je doprinelo efikasnijoj, bržoj i preciznijoj štampi. Jednom odrađena priprema za štampu na računaru, trajno je sačuvana i može se koristiti za štampanje u tačno određenom tiražu koji klijent zahteva.

Štamparija „GrafoBogdanov“ Vam nudi usluge digitalne štampe na različitim materijalima poput papira, drveta, kože, pleksiglasa, stakla, keramike, slikarskog platna, tekstila i PVC folija. Savremena rešenja koja Vam možemo ponuditi, u vidu digitalne štampe, zadovoljiće Vaša očekivanja i prezentovati Vaše proizvode i usluge na najefikasniji način.

Postoje dve vrste digitalne štampe:
– statička digitalna štampa
– dinamička digitalana štampa

Prvi način štampe podrazumeva povezivanje računara direktno sa mašinom za štampu. Ovaj postupak je zapravo klasična ravna ofset štampa izuzev toga što je osvetljivač za formu postavljen na cilindru, tako da se ista osvetljava i razvija u štamparskoj mašini.

Drugi način štampe karakterističan je po neposrednoj povezanosti računara sa štampačem. Ova vrsta štampe je zapravo bezkontaktna, odnosno podrazumeva odsustvo prese i valjka, koji otisak sa forme prenose na papir. Postupak digitalne štampe je zasnovan na ink jet tehnici, odnosno štampi sa vlažnim i suvim postupkom uz pomoć elektrografije.

Zanimljivo je istaći da u digitalnoj štampi klasična štamparska forma zapravo i ne postoji. Njeno mesto je u memoriji računara, a ista se prenosi naposredno na podlogu za štampanje.

Prednosti digitalne štampe su:
– visok kvalitet i brza izrada proizvoda
– veoma pristupačna cena malih i srednjih tiraža
– mogućnost personalizacije
– mogućnost štampe promenljivih podataka

Pronašli smo kreativna idejna rešenja za štampu kalendara, nalepnica, brošura, flajera, kataloga, prospekata, vizit karti, mapa i drugih atrikala u vrlo preciznom tiražu. Od dizajnerskog rešenja do postupka štampe, vođeni smo težnjom da na originalan način predstavimo Vas i Vaše proizvode i usluge.

Digitalna štampa na XEROX DocuColor 250 (max. 330×483) u punom koloru i XEROX DocuColor 4110 (max. 330×483) crno-belo.

Štampa

stamparija grafo bogdanov logo

Usluge

stamparija grafo bogdanov logo

Proizvodi

stamparija grafo bogdanov logo

Kontaktirajte nas

Adresa: Futoška 13
21000 Novi Sad
Vojvodina, Srbija
Tel.: (021) 520-608
Fax: (021) 6615-561
E-mail: grafobog@gmail.com

O nama

Štamparija “GRAFO BOGDANOV” je nastala 1989 godine,
kao zanatska radnja. Danas je koncipirana kao brzi
grafički servis za manje i srednje poslove širokog spektra,
po principu “sve na jednom mestu” sa zaokruženim
ciklusima proizvodnje i raznolikim spektrom tehnika štampe.

Call Now Button